Detta är några tips hur du sparar pengar med enkla i val i vardagen.

-Ett smart tips är att köpa begagnat istället för att köpa nytt hela tiden. Detta är även bra för miljön. Oftast saker som säljs på tradera eller blocket är oftast inte speciellt slitna eller använda och kan säljas för mycket billigare än original priset. Saker som man kan vara tvungen att tänka på är bland annat hålla koll så att annonsen ser äkta ut så chansen att man inte bli lurad på pengar minimeras.

-Sälj saker du inte har någon användning för på blocket eller tradera istället för att slänga bort det bara. Sätt ett rimligt/lägre pris på varan så får du lite pengar istället för ingenting.

-Använd rabatthäfte, exempel som Restaurangchansen. Ett rabatthäfte innehåller rabatter på klädbutiker, matställen och andra ställen. Det hjälper dig att spara pengar.

-Spara alla kvitton och räkna ihop i ett dokument/papper hur mycket pengar du lägger på olika saker. Ibland är man inte ens medveten om hur mycket pengar man lägger på olika poster.

-Prenumerera inte på onödiga saker. Istället för att både ha netflix och viaplay så välj något utav det för att spara pengar. En enkel prenumeration på 99:- per månad blir 1200:- på ett år.

-Försök minska dina beroenden, till exempel röka, snusa, godis, alkohol. Detta blir stor mängd pengar om man räknar ihop alla kostnader.

-Åk på semester då inte alla andra gör det, istället för att åka till Italien ex på sommaren så åk på hösten, då är det färre som åker och då är det billigare.